Ett naturligt äventyr!

Uthyrning

För er som inte har egen häst kan vi erbjuda hyrhästar för ridning på egen hand efter vår utmärkta led.
De hästar som vi har är alla islandshästar med olika personligheter för att passa de flesta ryttarna

Val av häst

Ovan presenterar vi några av våra hästar som går på leden, (klicka på deras namn i rullistan ovan) men det finns fler hästar för uthyrning.

Om ni önskar boka hyrhäst meddela vilken typ av häst som just ni gillar eller ring till oss så hjälper vi er gärna att föreslå en häst som passar efter era önskemål. Ni kommer ta hand om och ansvara för hästen under hela hyresperioden.

All ridning sker på egen risk.

När vi valt våra ridledshästar så har vi lagt största vikt i att det ska vara en trevlig och trygg turhäst som ni hyr av oss för allas trivsel och säkerhet.

Vi har även tagit hänsyn till att det skall finnas hästar som både passar lite mindre vana ryttare samt även för de ryttare som har god ridvana.

Våra hästar hyrs ut till promenadridning med lugnt tempo i alla gångarter. När man hyr en häst av oss är det viktigt att tänka på att ta det lugnt och anpassa ridningen till underlaget och till den tänkta dagsetappen. En härlig lugn och mysig tur där ni blir ett med hästen och den fantastiska naturen Sörmland erbjuder. Hyrhästarna hyrs ut till ett ridpass per dag med som mest 5 timmars effektiv ridning.

Vi tänker mycket på säkerheten, alla våra stigbyglar har säkerhetskorgar vilket innebär att man inte kan glida in i stigbygeln och fastna med foten. Det går bra att rida i ”vanliga” gymnastikskor utan klack.

Bra att veta

  • Ridhjälm får ni låna om ni inte har egen.
  • Hästarna är försäkrade både för veterinärvård och livförsäkring.
  • Hästarna är utrustade med en packväska med två fickor som är ca 25x20x7 där ni kan packa det som ni behöver under er dagsetapp.
  • God häst och ridvana krävs för minst halva sällskapet. Maxvikt är mellan 70- 90 kg beroende på häst, meddela om ni behöver en mer viktbärande häst vid bokningen.

Priser

Hyra häst:

800kr/ dag  exkl. kost och logi

Hyra Cykel

100kr/ dag + ev transport

Vid frågor eller bokning kontakta:

Katrin Jägerup
Telefon 070-765 38 46

bokning@ridleden.se

Boka ditt paket här!